Pianist Gilbert den Broeder specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Hij werkte samen met o.a. Nelly Miricioiu, Roberta Alexander, Eva Maria Westbroek, Diana Damrau, Régine Crespin, Cristina Deutekom,  Christianne Stotijn, Elenora Hu,Thomas Hampson, Christian Gerhaher, Thomas Quasthoff, Peter Gijsbertsen en Maarten Koningsberger.

Hij was solorepetitor voor de vocale concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam, waaronder die met dirigenten als Bernard Haitink, Mariss Jansons, Daniele Gatti, Gustavo Dudamel, Andris Nelsons. Gilbert verleent zijn medewerking aan De Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch National Opera Studio, Opera Forward Festival en het Internationaal Lied Festival Zeist. Voor ITA (Internationaal Theater Amsterdam) is hij werkzaam als vocalcoach voor o.a. Gijs Scholten van Aschat en Ramsey Nasr. Zangers die hij coacht zijn tenor Peter Gijsbertsen, winnaar Nederlandse Muziekprijs, en sopraan Elenora Hu winnaar tv programma Aria, met wie hij ook recitals geeft.

Hij is pianist en begeleider voor diverse concoursen zoals het IVC (Internationaal Vocalistenconcours te ’s-Hertogenbosch) en The Belvedere International Singing Competition. Voor Stichting Buitenkunst was hij vaste pianist voor het begeleiden van de Zangwokshops in Randmeer. NTR Opera Live maakte een opname met Roberta Alexander en Elenora Hu van hun recital “American Songs remembered.”

Website van Gilbert