Spelworkshops
voor zangers


DE MAGIE VAN HET SAMENSPEL | Opera Workshop
De combinatie van zingen én spelen is niet zo gemakkelijk als het soms lijkt. Bij klassieke zang komt veel techniek kijken. Om een voorstelling te maken heb je ontspanning én concentratie nodig. Bij samenspel gaat het juist om de verhoudingen van de rolfiguren tot elkaar. Zoals je weet komt zang/zingen vanuit jezelf en is spel het contact met de ander. Dat contact zorgt ook voor contact met het publiek en het is de muziek die ons allemaal aan elkaar verbindt. Binnen deze workshops draait het om het samenspel. Hierin leer je vrijer te worden in de tekst en muziek én wordt je geholpen om je meer te concentreren op je medespelers. Ontdek hoe je de ruimte kan verkennen met elkaar en hoe je hiermee het publiek een goed verhaal kunt voor toveren.

Dag Workshop Opera
Zing je maar wil je ook graag spelen?  Dan ben je van harte welkom op deze eendaagse Workshop Opera. Waarbij je samen met je medespelers/-zangers een scène uit een opera of operette zingt en speelt. De workshop is erop gericht om je door spel vrijer te voelen in je zang, om (je eerste) acteerervaring op te doen en om meer vertrouwen en plezier te krijgen in je podiumoptreden of die nu wel of niet geënsceneerd is.

Voor wie
Zing je – misschien al jaren – in een (klassiek) koor, heb je zangles, ervaring met solo-zingen en wil je proberen hoe het is om aan een opera mee te doen? Ben je in staat zelfstandig muziek in te studeren? Meld je dan aan voor onze Weekend Workshop waarin het gaat om opera en samenspel.

Door wie
Als regisseur werk ik met professionals en amateurs, met kleine ensembles en grote koren, aan geënsceneerde opera’s, theatrale concerten of aan podiumpresentatie. Ik werkte samen met diverse Nederlandse zangers waaronder Frans Fiselier, Johannette Zomer, Mattijs van de Woerd, Renate Arends, Henk Neven en Wessel Wirken.

Tijdens de dag Workshop Opera is “Maestro” pianist Charlie Bo Meijering onze begeleider. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium klassiek piano en beiaard. Met de voorstelling The Magic Piano toerde hij door het land en is hij vaste pianist in het tv-programma Maestro. Met bariton Vincent Kusters vormt hij een vast duo Ze treden op in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk en wonnen diverse prijzen. 

Dag Workshop Opera
Samenwerken aan een operascène
Kosten 175,-
Aantal deelnemers 10 – 12
Locatie Polanentheater Amsterdam


Voor zangers die zelfstandig een muziekstuk in kunnen studeren en spelervaring op willen doen

Door regisseur Marleen Prins
Meer info
Nog vragen?
mail@marleenprins.com

In april geen tijd om mee te doen? Meld je voor de nieuwste informatie aan voor de nieuwsbrief